9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConsilierii sibieni, sub lupa Institutului pentru Polici Publice

Consilierii sibieni, sub lupa Institutului pentru Polici Publice

Consilierii sibieni, alături de alţi consilieri locali din 31 de municipii au fost luaţi la “purecat” pentru activitatea desfăşurată în perioada 2004-2007, de către Institutul pentru Politici Publice (IPP). Potrivit raportului “Consilierul local faţă în faţă cu trei ani de mandat”, municipiul Sibiu ocupă un loc în fruntea clasamentului în ceea ce priveşte managementul informaţiei în Primărie, organizarea datelor sau comunicarea cu diversele instituţii.

Topul chiulangiilor

Raportul IPP arată că în perioada iunie 2004 – decembrie 2007, activitatea generală a Consiliului Local al Municipiului Sibiu s-a concretizat în 58 de şedinţe, dintre care, 48 şedinţe ordinare lunare şi 16 şedinţe extraordinare. În 2004 a avut loc o singură şedinţă extraordinară, în 2005 s-au desfăţurat numai două şedinţe extraordinare, în 2006 – opt, iar în 2007 – cinci. “La capitolul numărului de şedinţe la care au fost prezenţi/absenţi, se remarcă de departe Fodor Astrid Cora cu 58 de prezenţe din 58 de şedinţe de consiliu desfăşurate, fiind urmată îndeaproape de Birk Ecaterina şi de Leopold Gerhard Csongor, fiecare având câte 57 de prezenţe, ceea ce, din perspectiva noastră, denotă seriozitate şi respect faţă de calitatea de ales local şi reprezentant al intereselor comunităţii. La polul opus, se situează Niedermaier Helmut Paul, cu 19 absenţe, Ionescu-Liehn Rose Marie, care a înregistrat 13 absenţe, Sârghie Anca Doina şi Stroie Ioan, fiecare cu opt absenţe”, precizează Răzvan Miron, autor al raportului şi reprezentant IPP.

Cuminţi cu excursiile

Cele mai multe proiecte de hotărâre iniţiate le au Mariana Susana Fritzmann şi Ioan Stroie, fiecare semnând 19 iniţiative în perioada iunie 2004-decembrie 2005. Alţi trei consilieri locali – Ecaterina Birk, Cora Astrid Fodor şi Csongor Gerhard Leopold – au semnat câte 12 proiecte de hotărâre. În rest, majoritatea consilierilor nu depăşesc numărul de şapte iniţiative, pe durata întregului lor mandat. În ceea ce priveşte numărul deplasărilor externe, consilierii sibienii se clasează pe ultimele locuri, cu doar trei astfel de delegaţii. “Spre deosebire de cazul altor municipii ai căror consilieri monitorizaţi au avut un număr impresionant de deplasări externe, spre destinaţii destul de exotice, la Sibiu, din datele communicate, rezultă că doar trei consilieri au efectuat în 2005 şi în 2006 câte o deplasare în Olanda, la Deventer.”

Ioan Stroie, favoritul sibienilor

Media notelor acordate Consiliului Local de către sibieni, într-un chestionar elaborat de IPP, este  în ansamblu de 2.71, pe o scară de la 1 la 5, cinci reprezentând nota maximă. Niciunul dintre consilierii locali nu a obţinut o notă mai mare de patru, în afară de Ioan Stroie. Majoritatea notelor se situează între doi şi trei. Mai mult, sibienii s-au declarat nemulţumiţi de “maniera în care societatea civilă este consultată în procesul decizional de la nivelul consiliului local”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS