15 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFotbal: UEFA va suspenda Federaţia Albaneză de Fotbal din cauza implicărilor politice

Fotbal: UEFA va suspenda Federaţia Albaneză de Fotbal din cauza implicărilor politice

Forul european de fotbal a anunţat miercuri că Federaţia Albaneză de Fotbal (FSF) va fi suspendată şi în Europa pe termen nelimitat, după ce a fost suspendată la 14 martie de către FIFA, informează site-ul oficial al UEFA. UEFA a precizat că decizia de a suspenda FSF vine la recomandarea FIFA, deoarece Federaţia a încălcat articolul 14 din regulament referitor la interferenţele politice în fotbal. Decizia va fi validată în cadrul şedinţei Comitetului Executiv, care este programată la 28 martie, la Vaduz, în Liechtenstein.
Forul european a anunţat că echipele naţionale ale Albaniei nu vor mai putea juca niciun meci oficial sau amical. Meciul naţionalei Under 21 cu Grecia, din Grupa 1, programat la 26 martie, a fost amânat, iar reprezentanţii Federaţiei nu vor putea participa la nicio şedinţă, întâlnire sau eveniment organizat de UEFA. Totodată, niciun oficial sau arbitru albanez nu va mai fi implicat într-o acţiune a forului european.
UEFA şi FIFA vor să rezolve conflictul în următoarele două luni, în funcţie de rezultatul discuţiilor pe care le poartă cu reprezentanţii guvernului albanez.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII