23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn deţinut nefumător de la Colibaşi a obţinut o sentinţă împotriva colegilor care fumează

Un deţinut nefumător de la Colibaşi a obţinut o sentinţă împotriva colegilor care fumează

Judecătoria Piteşti a dat la sfârşitul săptămânii trecute un verdict favorabil unui deţinut încarcerat la Penitenciarul Colibaşi, care a cerut ajutor instanţei pentru că nu mai putea suporta fumul de ţigară al colegilor de celulă, informează NewsIn.
Bărbatul, în vârstă de 52 de ani, este din Olt şi, în anul 2000 a fost condamnat pentru omor. Primii ani din pedeapsă i-a ispăşit la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, iar din 2004 a fost transferat la Colibaşi. Pentru că nu a reuşit să-şi convingă colegii să nu mai fumeze în celulă, deţinutul a decis, în septembrie 2007, să apeleze la instanţă.
După ce l-au audiat şi a adus dovezi că se poate îmbolnăvi din cauza fumului inhalat de la ţigările celorlalţi deţinuţi, magistraţii i-au dat dreptate. "Dispunem ca fumatul să fie permis numai în spaţii amenajate, care să nu permită aerului viciat să pătrundă în camerele de detenţie. Fumatul va fi permis numai în spaţii construite astfel încât să deservească fumatul, să fie ventilate, dotate cu scrumiere şi extinctoare şi marcate la loc vizibil cu inscripţia «Loc de fumat»" au menţionat judecătorii piteşteni în sentinţa pronunţată vineri.
Practic, decizia completului de judecată trebuie respectată în toate celulele penitenciarului Colibaşi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII