19.2 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateKosovo: Poliţia a eliberat clădirea unui tribunal ocupat de sârbi

Kosovo: Poliţia a eliberat clădirea unui tribunal ocupat de sârbi

Forţele speciale de poliţie ale Naţiunilor Unite sprijinte de NATO au luat astăzi cu asalt clădirea unui tribunal al Naţiunilor Unite din Kosovo, evacuând manifestanţii sârbi care au ocupat imobilul săptămâna trecută, în semn de protest faţă de proclamarea independenţei proviniciei Kosovo. Potrivit site-ului iht.com, după această acţiune, sute de sârbi înarmaţi cu pietre au încercuit tribunalul, situat în regiunea Kosovska Mitrovica, unde populaţia sârbă este majoritară, urmând confruntări violente cu poliţia şi cu trupele NATO, care au folosit gaze lacrimogene pentru a împrăştia mulţimea.
Sârbii din Kosovo au ocupat tribunalul vineri, în semn de protest după proclamarea independenţei statului Kosovo. Zeci de demonstranţi sârbi au fost arestaţi în timpul acţiunii desfăşurate azi dimineaţa, acţiune la care au participat aproximativ o sută de poliţişti şi soldaţi NATO.
Potrivit martorilor, un autovehicul al Naţiunilor Unite şi un camion NATO au fost incendiate şi mai mulţi demonstranţi şi poliţişti au fost răniţi în timpul violenţelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS