16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBraţul celei mari macarale de la Azomureş s-a prăbuşit peste o clădire a combinatului

Braţul celei mari macarale de la Azomureş s-a prăbuşit peste o clădire a combinatului

Braţul celei mai înalte macarale a Azomureş, 35 de metri, care transporta câteva ţevi, s-a prăbuşit azi peste o clădire a combiantului chimic, în care, din fericire, nu se afla nimeni, informează NewsIn.

Accidentul nu s-a soldat cu victime, însă va fi cercetat de Inspecţia Muncii ca un „incident deosebit de periculos”. Inspectorul şef al ITM Mureş, Carmen Vamanu, a fost nemulţumită de modul cum a cooperat cu membrii conducerii Azomureş.

"Am sunat trei directori până când am reuşit să aflăm amănunte. Sunt acolo doi inspectori care cercetează condiţiile producerii incidentului, dar, cu siguranţă, îl vom încadra la unul deosebit de periculos”, a spus Vamanu.

Vicepreşedintele sindicatului „Alternativa 2002” din Azomureş, Maria Dăndărău, a spus că nu este surprinsă de lipsa de transparenţă a conducerii faţă de solicitările ITM, deoarece aşa se comportă şi cu muncitorii. „Cred că nu înţeleg prejudiciile de imagine care urmează unui astfel de comportament, dar aşa procedează şi cu sindicatul. Culmea este că  nu patronatul are această atitudine, ci directorii. Chiar dacă nu se întâmplă nimic, o astfel de abordare crează suspiciuni”, a spus Dăndărău.

Şefa ITM a spus că imediat ce se conturează concluzii legate de cauzele prăbuşirii braţului macaralei, le va transmite opiniei publice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS