11.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateProiectul legii locuinţei intră în dezbatere publică

Proiectul legii locuinţei intră în dezbatere publică

Noul proiect al legii locuinţei intră în dezbatere publică. Noua lege vine cu mai multe obligaţii pentru autorităţi, dar şi pentru proprietari, mai ales pentru cei care locuiesc la bloc.

Dacă faţada se strică, locatarii nu mai pot sta cu mâinile în sân. Primăriile pot declara că e vorba de un pericol public şi să impună asociaţiei de proprietari un termen pentru a face reparaţiile. Dacă nu, amenzile variază între 2.000 – 5.000 lei.

Proiectul de lege mai prevede condiţii minime impuse constructorilor. Astfel, este obligatoriu ca o locuinţă să prevadă acces liber individual la spaţiul locuibil, spaţiu de odihnă, bucătărie, grup sanitar şi acces la energia electrică, apă potabilă, canal şi ghenă.

Noile blocuri trebuie să aibă şi spaţii pentru biciclete, cărucioare şi uscarea rufelor, rampă specială pentru persoanele imobilizate în scaune cu rotile şi instalaţii de prevenire şi stingere a incendiilor. Proiectul legii locuinţei, postat pe site-ul Ministerului Lucrărilor Publice, va fi în dezbatere publică timp de 30 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS