19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateProfesorii afiliaţi Federaţiei "Spiru Haret" ies astăzi în stradă

Profesorii afiliaţi Federaţiei „Spiru Haret” ies astăzi în stradă

Aproximativ 1.500 de sindicaliştii de la Federaţia "Spiru Haret" sunt aşteptaţi să picheteze astăzi, începând cu ora 11.00, sediul Ministerului Educaţiei, după care vor pleca în marş spre Palatul Parlamentului. Profesorii sunt nemulţumiţi că nu au fost consultaţi înainte de elaborarea Pactului Naţional pentru educaţie şi protestează faţă de ceea ce ei numesc politicianismul din învăţământ.

"În momentul în care a apărut proiectul acestui pact naţional pentru educaţie, el a fost înaintat partidelor politice din România pentru a-l amenda, pentru a veni cu propuneri vizavi de conţinut. Federaţiilor sindicale li s-a înaintat numai conţinutul acestui proiect iniţial, dar fără a ni se cere propuneri vizavi de conţinutul în cauză", a declarat Marius Nistor, preşedinte executiv Federaţia "Spiru Haret".

Celelalte trei mari federaţii sindicale din învăţământ s-au delimitat de această acţiune şi au arătat că nu vor lua parte la miting, considerând nepotrivită o mişcare de protest împotriva politizării învăţământului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS