30.9 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimul candidat la şefia CJ Hunedoara

Primul candidat la şefia CJ Hunedoara

Actualul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Mircea Moloţ, este candidatul PNL pentru următorul mandat la şefia acestei instituţii. Biroul Permanent al PNL Hunedoara a votat în unanimitate, joi seara, pentru nominalizarea lui Moloţ la această funcţie. El este primul candidat anunţat de partidele politice pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara.
Vicepreşedintele PNL Hunedoara, Mircea Moloţ a declarat că votul uninominal îl avantajează, motiv pentru care la alegerile din luna iunie, va obţine un rezultat foarte bun. «Nu îmi este teamã de votul uninominal. El creeazã insomnii celorlalte partide, care mai sperau totuşi cã vor reuşi sã-şi impunã candidaţii în urma jocurilor şi a aranjamentelor de culise. Consider cã PNL va obţine un rezultat atât de bun la alegerile locale din acest an, încât va rãmâne la conducerea judeţului, ocupând toate funcţiile importante, ca urmare a votului de încredere dat de hunedoreni», a afirmat Moloţ.
Curtea Constituţională a României a respins, miercuri, contestaţia depusă de mai mulţi parlamentari PRM şi PC şi a considerat că legea privind votul uninominal este constituţională. În urma acestei decizii, românii ar putea să-şi aleagă preşedinţii de consilii judeţene în sistem uninominal, în luna iunie, la fel ca şi parlamentarii, la alegerile generale din noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS