14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBăsescu şi Tăriceanu au evitat să comenteze, la Bruxelles, pe tema taxei auto

Băsescu şi Tăriceanu au evitat să comenteze, la Bruxelles, pe tema taxei auto

Pârghia fiscală este cea mai eficientă metodă de impunere a măsurilor pentru reducerea poluării, a declarat premierul Tăriceanu, evitând însă, ca şi preşedintele Băsescu, să comenteze pe tema taxei auto, pentru a nu exprima la Bruxelles opinii divergente pe un subiect de dezbatere internă.
Premierul Călin Popescu Tăriceanu a vorbit, în conferinţa de presă susţinută cu preşedintele Traian Băsescu la finalul reuniunii Consiliului European, despre problema schimbărilor climatice şi a energiei, discutată la Bruxelles, arătând că obiectivul de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, asumat de Uniunea Europeană, obligă România să aplice măsuri de reducere a poluării care nu pot fi întotdeauna înţelese sau acceptate.

"Nu putem face numai politică prin vorbe când vorbim de securitate energetică, de schimbări climatice, trebuie să înţelegem că obligaţiile pe care Uniunea Europeană şi le-a asumat ne obligă să luăm măsuri active ca aceste obiective să poată fi atinse, fie că este vorba de poluarea făcută de diferite mijloace, precum sistemele de încălzire la nivelul oraşelor sau în agricultură, fie că vorbim de sistemele de transport, toate aceste lucruri ne obligă la o serie de măsuri active care nu întotodeauna pot fi uşor înţelese sau acceptate, dar aceasta este obligaţia pe care ne-am asumat-o şi, în final, trebuie să înţelegem că este în folosul nostru să ne protejăm mediul şi cetăţenii", a spus Tăriceanu.
El a arătat că pârghiile fiscale rămân cea mai eficientă metodă de impunere a acestor măsuri.

Întrebat, după declaraţia premierului, cum se va pune de acord cu şeful Guvernului în problema taxei auto şi dacă a mai discutat cu primul-ministru despre acest subiect, preşedintele Traian Băsescu a arătat că vorbit cu premierul pe această temă, dar a rugat presa să nu mute la Bruxelles "jocurile de acasă".
"Vă pot spune că l-am discutat şi ieri, chiar şi astăzi, dar am o rugăminte: lăsaţi jocurile de acasă, acasă şi să nu le mutăm la Bruxelles. Dacă vreţi un punct de vedere despre asta, discutăm acolo. Conduita mea şi a primului-ministru a fost că, indiferent ce dispute am avut acasă, în situaţiile în care am fost împreună să reprezentăm România, n-am dat semnale divergente", a spus Băsescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU