32.8 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTaxa auto va fi redusă cu 5% pentru fiecare an de vechime al maşinii

Taxa auto va fi redusă cu 5% pentru fiecare an de vechime al maşinii

Ministrul economiei şi finanţelor, Varujan Vosganian, a anunţat oficial astăzi, la Bruxelles, că taxa auto va fi calculată în funcţie de emisiile de dioxid de carbon şi pentru maşinile Euro 3 care au inclus acest indicator în cartea tehnică şi a arătat că suma va fi redusă cu 5% pentru fiecare an de vechime.
Iniţial, Executivul propusese ca taxa auto să fie calculată diferenţiat, în funcţie de emisiile de dioxid de carbon doar pentru maşinile Euro 4, iar pentru celelalte autovehicule să fie aplicată actuala formulă – conform normei de poluare, dată de emisiile de noxe şi cilindree. Propunerea se baza pe faptul că maşinile Euro 4 sunt singurele care au înscrise în documentele de identificare emisiile de dioxid de carbon exprimate în grame pe kilometru.
Reprezentanţii Guvernului şi cei ai Comisiei Europene au negociat în ultimele două săptămâni asupra acestei formule, iar experţii europeni au cerut ca taxa să fie calculată în funcţie de emisiile de dioxid de carbon şi pentru maşinile Euro 3. Solicitarea Comisiei a ridicat o serie de probleme autorităţilor deoarece nu pentru toate autovehiculele de tip Euro 3 este inclus în cartea tehnică nivelul emisiilor de dioxid de carbon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII