15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSlatina a rămas aproape nouă ore fără apă

Slatina a rămas aproape nouă ore fără apă

Întreruperea apei potabile anunţată de Compania de Apă Olt (CAO) în noaptea de marţi spre miercuri s-a prelungit până ieri, în jurul orei 13.00, din cauza unei conducte sparte. Partea de sus a Slatinei a rămas fără apă, spre disperarea populaţiei şi a agenţilor economici. Cu toate că angajaţii furnizorului de apă au lucrat fără întrerupere încă de la ora 4.30, de când s-a produs defecţiunea, conducta a fost reparată abia la prânz.

Iniţial, oprirea apei a fost anunţată începând de marţi seară, de la ora 21.30, până ieri-dimineaţă, la ora 5.00, pentru realizarea unor lucrări la reţeaua de distribuţie. Ieri, în jurul orei 14.30, când lucrătorii Companiei de Apă au dat drumul la apă, o conductă aflată în zona Vâlcea a cedat, iar din acest motiv apa a fost oprită.

Potrivit informaţiilor oferite de conducerea CAO, lucrătorii au intervenit imediat pentru remedierea defecţiunii, numai că, întrucât reţeaua de distribuţie care traversa zona are un sistem special de îmbinare a ţevilor, activitatea echipei de intervenţie a fost îngreunată. Muncitorii au săpat la o adâncime de câţiva metri, pe o lungime considerabilă, până ce au reuşit să înlocuiască ţeava spartă. „Reţeaua de distribuţie a apei din această zonă este realizată altfel decât în restul oraşului, din cauză că, dacă am fi mers pe sistemul tradiţional, conductele ar fi stat mereu pline cu apă. Întrucât reţeaua este făcută cu nişte materiale speciale, a fost mai greu să intervenim“, a spus directorul sediului secundar Slatina al CAO, Florea Raţă.

Pentru că întreruperea furnizării apei potabile pentru o perioadă atât de lungă nu s-a mai produs de ani buni în Slatina, atât agenţii economici, cât şi abonaţii casnici au fost luaţi prin surprindere. La primele ore ale dimineţii, oamenii au început să îşi procure bidoane cu apă plată pentru necesităţile din gospodărie. De asemenea, în rândul agenţilor economici a căror activitate depindea de alimentarea la reţeaua de apă s-a creat haos. Firmele din domeniul panificaţiei nu au mai avut ce vinde ieri, în jurul prânzului, din cauză că nu au avut apa necesară preparării produselor. Potrivit celor declarate de directorul Raţă, o asemenea întrerupere de durată a furnizării apei potabile nu a mai avut loc de mai bine de 15 ani.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS