28.2 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSechestru pe apartamentul lui Remeş

Sechestru pe apartamentul lui Remeş

Procurorii anticorupţie au pus sechestru pe un apartament din Baia Mare care îi aparţine fostului ministru al agriculturii, Decebal Traian Remeş, anchetat de DNA pentru luare corupţie, informează NewsIn, citând surse judiciare.

Remeş este acuzat că ar fi luat mită pentru a-i facilita omului de afaceri, Gheorghe Ciorbă, câştigarea unor licitaţii publice. Măsura instituită de procurori este una asiguratorie. În dosarul lui Remeş este anchetat şi un alt fost ministru al agriculturii, Ioan Avram Mureşan. Avocatul lui Mureşan, Gheorghiţă Mateuţ, a declarat astăzi, pentru NewsIn, că procurorii nu au pus sechestru şi pe averea clientului lui.

Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Laura Kovesi, l-a sesizat în 8 octombrie 2007 pe preşedintele Traian Băsescu pentru ca acesta să ceară urmărirea penală faţă de Decebal Traian Remeş, fost ministru al agriculturii şi dezvoltării rurale, pentru trafic de influenţă, prevăzută de art. 257 din Codul penal, în dosarul nr. 157/P/2007 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Potrivit DNA, Remeş ar fi fost destinatarul banilor ce îl aveau ca intermediar pe fostul ministru al agriculturii Ioan Avram Mureşan, cercetat de DNA , din 6 octombrie 2007,  pentru complicitate la cumpărare de influenţă. În cursul lunii septembrie 2007, Ioan Mureşan ar fi înlesnit transmiterea promisiunii şi darea unor produse în valoare de 1.500 lei şi a sumei de 15.000 euro de la omul de afaceri Gheorghe Ciorbă unui demnitar al statului, pentru favorizare la licitaţii publice.

Decebal Traian Remeş a demisionat din funcţie în 11 octombrie 2007, la aproape o săptămână de la izbucnirea, în presă, a scandalului de corupţie în care a fost acuzat de trafic de influenţă, alături de Ioan Avram Mureşan.

Decebal Traian Remeş a demisionat la cererea premierului Călin Popescu Tăriceanu. Postul public de televiziune TVR 1 a difuzat în octiombrie 2007 mai multe înregistrări audio şi video cu Ioan Avram Mureşan şi  Decebal Traian Remeş, înregistrări din care reiese că ministrul agriculturii ar fi primit un plic în care se presupune că s-ar fi aflat suma de 15.000 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS