24 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateOvidiu Iuliu Moldovan a murit în urma unei boli incurabile a ficatului

Ovidiu Iuliu Moldovan a murit în urma unei boli incurabile a ficatului

Actorul Ovidiu Iuliu Moldovan, de 66 de ani, a murit aseară la Spitalul Universitar din Bucureşti, după ce se internase în urmă cu două zile în stare gravă pentru o afecţiune incurabilă a ficatului. Conform directorului Spitalului Universitar Bucureşti, doctor Gheorghe Iană, decesul a survenit în urma unui stop cardio-respirator. Familia actorului a cerut discreţie cadrelor medicale.
Ovidiu Iuliu Moldovan a fost unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi actori români, cu o carieră de peste 40 de ani. O moştenire artistică însemnată, atât în teatru, cât şi în cinematografie. Născut pe 1 ianuarie 1942, la Sarmaşu, judeţul Cluj, Moldovan a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti la clasa profesorilor Pop Marţian şi Octavian Cotescu.
De-a lungul carierei a jucat în „Romulus cel mare", „Fundaţia", "Despot Vodă", "Jocul ielelor", "Medeea", "Livada cu vişini", "Azilul de noapte", precum şi în filmele din seria "Profetul, aurul şi ardelenii", "Artist, aurul şi ardelenii" şi "Pruncul, petrolul şi ardelenii".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU