25.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoljul, la summit-ul NATO

Doljul, la summit-ul NATO

Poliţiştii doljeni au suplimentat măsurile de siguranţă în judeţ cu ocazia summit-ului NATO, iar jandarmii Grupării Craiova, după trei săptămâni de antrenamente, vor fi detaşaţi toţi la Bucureşti.

La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţeană (IPJ) Dolj s-a format un comandament care gestionează informaţiile privind activităţile desfăşurate de poliţiştii doljeni privind summit-ul de la Bucureşti. Acest comandament, aflat în legătură cu cel central, a stabilit o serie de măsuri preventive la nivelul judeţului.

În această perioadă premergătoare summit-ului, intră în vizorul poliţiştilor toate transporturile de mărfuri periculoase. „Măsurile includ verificarea persoanelor suspecte de acţiuni teroriste şi verificarea consemnelor privind persoanele date în urmărire internaţională pentru activităţi teroriste“, a declarat subcomisar Stanca Giucă, purtătoarea de cuvânt a IPJ Dolj.

Inspectoratul doljean va detaşa la Bucureşti poliţişti pe linie de intervenţie, respectiv cadre ale DPIR (Detaşamentul Poliţiei pentru Intervenţii Rapide), şi poliţişti de la Rutieră, însă numărul acestora nu a fost făcut public.

 

Jandarmii pleacă la Bucureşti

 

Tot efectivul Grupării Mobile de Jandarmi Craiova se va deplasa la Bucureşti cu ocazia summit-ului NATO. Jandarmii doljeni au efectuat în vederea acestei misiuni două stagii de pregătire. La primul dintre acestea, la Craiova, jandarmii s-au antrenat împreună cu Brigada Specială de Intervenţii a Jandarmeriei „Vlad Ţepeş“ din Bucureşti, alături de cadre ale batalionului antitero. Al doilea stagiu de pregătire s-a desfăşurat la centrul de pregătire şi perfecţionare a jandarmilor de la Ochiuri, în judeţul Dâmboviţa. Timp de două săptămâni, jandarmii doljeni s-au antrenat pentru misiuni specifice de menţinere a ordinii publice în zonele unde vor fi cazaţi demnitarii şi în zonele unde aceştia îşi vor desfăşura activităţile, au exersat tactici de intervenţie în sprijinul Serviciului de Pază şi Protecţie (SPP). Alte puncte din agenda de antrenament au fost şedinţele speciale de tragere cu armamentul din dotare – pătrunderi în forţă în clădiri, trageri în interiorul clădirilor sau asigurarea perimetrului de siguranţă -, precum şi acţiuni de împrăştiere, anihilare şi ripostă împotriva turbulenţilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS