23.1 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDNA a dispus neînceperea urmăririi penale în dosarul privind aranjarea unor meciuri din campionatul intern

DNA a dispus neînceperea urmăririi penale în dosarul privind aranjarea unor meciuri din campionatul intern

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a dispus, la 19 februarie, neînceperea urmăririi penale în dosarul privind aranjarea unor meciuri de fotbal din campionatul intern, dosar deschis în urma unor reclamaţii ale fostului preşedinte şi finanţator al clubului FC Naţional, Constantin Iacov.

"La data de 19 februarie 2008, în cauză s-a dispus neînceperea urmăririi penale pentru infracţiunile de dare şi luare de mită, stabilindu-se că probele administrate nu au condus la dovedirea comiterii faptelor cercetate. În cauză s-au efectuat cercetări privind săvârşirea unor posibile acte de corupţie prin promiterea sau acordarea de stimulente unor fotbalişti pentru a determina un comportament mai combativ sau mai puţin combativ pe terenul de fotbal şi care ar fi putut să influenţeze clasamentul în Divizia A", a anunţat astăzi Biroul de presă al DNA.

La sfârşitul lunii mai 2006, preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Naţional, Constantin Iacov, a declarat, la finalul partidei cu Pandurii Târgu Jiu, scor 3-2, din etapa a XXVIII-a a Diviziei A, că grupării pe care o conduce i s-a oferit suma de 60.000 de dolari pentru a învinge formaţia gorjeană. Iacov a subliniat că aceşti bani au fost promişi de oficiali ai cluburilor FC Vaslui şi Jiul Petroşani, cu care Pandurii se află în luptă pentru evitarea retrogradării.

Oficialul clubului bancar susţinea că a fost sunat de Porumboiu, finanţatorul FC Vaslui, care i-a promis bani pentru ca FC Naţional să câştige meciul cu Pandurii, echipă aflată în lupta pentru evitarea retrogradării din Divizia A cu formaţia moldoveană. Oficialul clubului bancar a mai spus că a primit 30.000 de dolari de la patronul Jiului, Alin Simota, tot pentru a învinge formaţia Pandurii, sumă pe care a înregistrat-o în contabilitatea grupării.

Dosarul privind dezvăluirile preşedintelui Consiliului de Administraţie al FC Naţional, Constantin Iacov, în legătură cu sumele de bani oferite grupării "bancare" de oficiali ai cluburilor FC Vaslui şi Jiul Petroşani înaintea meciului cu Pandurii Târgu Jiu a fost trimis la DNA de Federaţia Română de Fotbal.

Ulterior, Iacov a prezentat la DNA înregistrări ale unor convorbiri telefonice efectuate înaintea meciului dintre FC Naţional şi Pandurii Târgu Jiu.

În mai 2006, DNA informa că nu face investigaţii numai privind acuzaţii de dare şi luare de mită, ci şi cercetări referitoare "la posibile aranjamente şi anumite comportamente combative la cerere de pe terenul de fotbal care ar fi determinate de anumite sume de bani primite de jucători".

Printre meciurile care au fost în atenţia procurorilor anticorupţie s-a numărat şi cel dintre Rapid şi Gloria Bistriţa, din mai 2006, înaintea căruia patronul Stelei, Gigi Becali, i-a urmărit prin Capitală cu o geantă de bani pe jucătorii bistriţeni pentru a-i motiva să-şi apere corect şansele în partida de la Bucureşti

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU