15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova, înconjurată de conducte

Craiova, înconjurată de conducte

De astăzi încep lucrările de execuţie la reţelele de alimentare cu apă potabilă din cartierele mărginaşe ale Băniei.

Patru dintre suburbiile Craiovei vor fi transformate în şantier începând chiar de astăzi, a anunţat primarul Craiovei, Antonie Solomon. Cartierul Plaiul Vulcăneşti dă tonul lucrărilor de realizare a reţelelor de alimentare cu apă potabilă din zonele mărginaşe ale oraşului.

Pe străzile Drumul Apelor şi Plaiul Vulcăneşti, precum şi pe cele câteva zeci de alei aferente vor fi întinse până în septembrie 2008 peste cinci kilometri de conducte.

„Nu mă tem că începem lucrările într-o zi de 13, este ziua mea norocoasă. Am zis: cu cât mai repede, cu atât mai bine. Pe 13 s-a putut cel mai repede. Craiovenii din aceste cartiere reclamă de multă vreme faptul că nu au apă potabilă. Acum or să aibă. Până în toamnă, în Plaiul Vulcăneşti vor fi amplasate reţele de 5.370 de metri“, a spus primarul Solomon.

Finanţarea acestui obiectiv, 1,16 milioane de lei, este asigurată din bugetul local. La nivel de execuţie au ajuns în 2008 şi sistemele de alimentare cu apă potabilă din Făcăi, cu aproape şase kilometri de conductă, cu termen de finalizare în iulie 2008, Popoveni, cu 3,5 km, gata în iunie 2008, şi cartierul Şimnicu de Jos, cu 5.700 de metri de reţea. Pentru aceste trei investiţii, primăria va cheltui 3,4 milioane de lei din bugetul Craiovei.

 

Agitaţie la Gară

 

De câteva zile au fost reluate şi lucrările de modernizare a zonei Gării, sistate la sfârşitul lunii noiembrie, din cauza timpului nefavorabil.

Potrivit unui raport al Direcţiei Dezvoltare a Primăriei Craiova, valoarea totală a lucrărilor de reamenajare a Pieţei Gării şi a porţiunii din străzile Dacia şi Decebal (Rocadă) care mărginesc zona este de 7,55 milioane de lei. La finalul investiţiei, susţin răspunzătorii, în Piaţa Gării craiovenii vor găsi o nouă fântână arteziană, staţii de transport în comun noi, parcări, alei, semafoare şi benzi de preselecţie la intersecţie, zone verzi şi iluminat ornamental. Dată fiind complexitatea proiectului, dar şi valoarea lui, acesta s-ar putea întinde şi în 2009. „Sunt foarte mulţi bani care trebuie asiguraţi din bugetul local. Noi am prevăzut deja cele 2,5 milioane, pentru etapa I, însă pe ce perioadă se va derula etapa a II-a nu ştim deocamdată.

Depinde şi de mărimea fondurilor pe care le putem aloca de acum încolo“, a spus primarul Craiovei, Antonie Solomon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

23 COMENTARII