22.3 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCioloş le recomandă micilor producători de lapte să se asocieze

Cioloş le recomandă micilor producători de lapte să se asocieze

Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Dacian Cioloş, recomandă micilor producători de lapte să se asocieze şi să facă investiţii în comun pentru a rezista pe piaţă. "Ar trebui să se organizeze şi din punct de vedere economic, să facă investiţii în comun. Mulţi dintre micii producători singuri, individual, cu trei-patru vaci, nu vor rezista. Le recomand aceste forme asociative care sunt structurate pentru a le face cunoscute interesele de breaslă, să le valorifice pentru a face investiţii în comun", a declarat astăzi ministrul Cioloş, într-o conferinţă de presă.
Potrivit acestuia, atât producătorii, cât şi procesatorii de lapte au interesul să aibă o strategie şi stabilitate pe termen mediu şi lung. "Procesatorii să aibă o stabilitate privind aprovizionarea cu lapte, iar producătorii o stabilitate privind posibilitatea de a-şi comercializa laptele, pentru a-şi putea face planuri de afaceri şi de dezvoltare a fermelor", a explicat Cioloş.
El a spus că preţul laptelui este un lucru important pentru producători şi procesatori, dar important este şi ca materia primă să fie de calitate. "Să existe stabilitate de ambele părţi, pentru că este nevoie de investiţii. Producătorii mici să nu-şi facă iluzii, că singuri nu vor putea rezista. Oricâte manifestaţii ar face pentru preţul laptelui, nu vor rezista dacă nu fac investiţii în comun pentru a face lapte de calitate şi a produce anumite cantităţi care să îi ducă la un preţ de cost scăzut", a mai spus ministrul Agriculturii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU