25.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBlue Air condiţionează zborurile din Bănie

Blue Air condiţionează zborurile din Bănie

Reprezentanţii companiei aeriene low cost Blue Air susţin că nu vor înfiinţa zboruri de la Craiova până când aeroportul nu face câteva investiţii majore.

Conducerea companiei Blue Air România prezentă ieri la Craiova a condiţionat operarea zborurilor de pe aeroportul din Bănie de efectuarea unor investiţii minime pentru efectuarea curselor internaţionale. Printre acestea se numără separarea fluxurilor de pasageri pentru a asigura rapiditatea procesării călătorilor pe aeroport, extinderea platformei, dar şi reabilitarea pistei. Cătălin Ilie, director general adjunct al Blue Air România, a declarat că o decizie privind efectuarea zborurilor va fi luată doar după ce autorităţile doljene se conformează cerinţelor companiei: „Nu putem trage concluzii până când nu se rezolvă cele două probleme. Dacă se respectă programul de investiţii şi termenele, nu văd care ar fi problema ca Blue Air să decoleze de pe Aeroportul din Craiova spre destinaţii externe. Nu vă putem furniza o dată la care începem zborurile. Depinde de cât de repede se mişcă autorităţile“.

 

Autorităţile promit investiţii anul acesta

 

Oficialii Blue Air au precizat însă ieri că sunt interesaţi de operarea unor curse spre Spania, Italia şi Germania datorită numărului mare de olteni care pleacă spre Italia, Spania sau Germania din Bucureşti. Directorul adjunct al companiei a precizat că potenţiali pasageri sunt şi bulgarii de la graniţă, care preferă să zboare din România decât să facă sute de kilometri până la Sofia pentru a lua avionul. Întâlnirea de ieri dintre reprezentanţii operatorului low cost şi autorităţile doljene s-a lăsat şi cu promisiuni. Mircea Dumitru, directorul Aeroportului din Craiova aflat în subordinea Consiliului Judeţean Dolj, a declarat că investiţiile solicitate de Blue Air vor fi finalizate în acest an, motiv pentru care Blue Air ar putea zbura de la Craiova încă din acest an.

„Am apucat deja să facem o promisiune celor de la Blue Air. Separarea fluxurilor de pasageri ar putea fi gata la sfârşitul lunii aprilie şi există fondurile necesare şi pentru extinderea platformei. Nu există impedimente pentru operare începând de anul acesta“, a spus directorul Dumitru. În acest an, Consiliul Judeţean Dolj a alocat trei milioane de lei pentru investiţii la aeroport.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII