18.4 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTurc ascuns între roţile de rezervă ale unui automărfar

Turc ascuns între roţile de rezervă ale unui automărfar

La P.T.F. Vărşand s-a prezentat azi-noapte pentru a ieşi din ţară cetăţeanul turc Umit Y., şofer al unui automărfar ce transporta textile pentru o firmă din Germania.
Cu ocazia efectuării controlului mijlocului de transport, poliţiştii de forntieră au descoperit, ascuns în spatele remorcii, între roţile de rezervă, un bărbat care încerca să evite efectuarea formalităţilor.
În uma verificării persoanei în cauză s-a stabilit că este cetăţean turc şi se numeşte: Siddik C., de 22 de ani.
În cadrul cercetărilor, şoferul automărfarului a declarat că nu are cunoştiinţă de modul în care conaţionalul său a ajuns în spatele remorcii, între roţile de rezervă. Acesta a oprit într-o parcare în localitatea Vărşand, unde a lipsit de lângă automărfar pentru aproximativ o oră. Totodată,  Siddik C.a declarat că a recurs la această metodă, deoarece nu poseda viză pentru Spaţiul Schengen şi intenţiona să se deplaseze în Germania pentru a-şi găsi un loc de muncă.     
Tânărului i-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferului automarfarului pentru complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.
Poliţiştii de frontieră continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor şi a locului în care cetăţeanul turc s-a urcat în automarfar. La finalizare, urmează a fi prezentaţi în faţa procurorilor de pe lângă Judecătoria Arad, în vederea dispuneri măsurilor legale ce se impun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS