15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţiştii prinşi în flagrant luând mită

Poliţiştii prinşi în flagrant luând mită

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Arad, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au prins în flagrant doi poliţişti din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere – I.P.J. – Arad în timp ce luau mită pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu.
În fapt, din datele şi informaţiile existente la nivelul D.G.A. – Arad, a rezultat faptul că anumiţi lucrători ai Serviciului Poliţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Arad – Compartimentul Drumuri Naţionale şi Europene, obişnuiesc să pretindă şi să primească sau să accepte diverse sume de bani, de la conducătorii auto, care sunt depistaţi în trafic încălcând reglementările legale privind circulaţia pe drumurile publice, pentru a-i „scăpa basma curată”.
Pentru verificarea acestor informaţii, în cursul zilei de 25.02.2008, a fost organizat şi efectuat un test de integritate profesională, prilej cu care un ofiţer testator s-a deplasat cu un autoturism dinspre oraşul Lipova spre municipiul Arad, iar, pe podul rutier de la ieşirea din localitatea Păuliş (unde există un marcaj rutier cu linie continuă) a depăşit un autotren, aspect ce a fost sesizat de un echipaj al Poliţiei Rutiere, care i-a făcut semn să oprească.  În timpul discuţiilor, poliţistul P. Ioan i-a sugerat ofiţerului testator să-i plătească suma de 500 RON pentru a nu i întocmi procesul-verbal de constatare a contravenţiei şi a nu-i  reţine permisul de conducere auto. După efectuarea acestui  test de integritate, ofiţerii D.G.A. – Arad, sub coordonarea procurorului competent, au procedat la organizarea unei acţiuni de flagrant.
În data de 11.03.2008, lucrătorii D.G.A. – Arad, împreună cu procurorul competent, i-au prins pe ag. şef adjunct P. Ioan şi ag. şef pr. P. Petru după ce au primit 400 RON de la un ofiţer sub acoperire, care a depăşit un autoturism trecând peste linia continuă, pentru a nu lua împotriva sa măsurile legale care se impuneau.
Faţă de poliţiştii în cauză a fost începută urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, prev. de art. 254, alin.1 C.P., raportat la art.6  din Legea 78/2000, fiind dispusă măsura obligării de a nu  a  părăsi localitatea pentru 30 zile .
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS