20.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateProteste la fabricile de lapte

Proteste la fabricile de lapte

Crescătorii de bovine pichetează, de astăzi, şase fabrici de lapte din ţară, nemulţumiţi de preţul prea mic oferit de procesatori. „Astăzi, între 11.00 şi 14.00, vom picheta şase puncte din ţară la principalii procesatori de lapte care formează preţul acestuia“, a declarat Dorel Secară, preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România, citat de NewsIn.

Pichetările vor avea loc în comuna clujeană Baciu, la sediul firmei Friesland, în Bucureşti, la Danone, în comuna suceveană Dorna Candrenilor, la sediul La Dorna, în Sighişoara, la Hochland, la Popeşti Leordeni, la sediul Tnuva, şi la Oiejdea, la Albalact.

Organizatorii ameninţă că vor apela şi la alte forme de protest, cum ar fi oprirea livrării de lapte şi blocarea intrării camioanelor de la producătorii din alte ţări. „Cei din Moldova au spus să organizăm blocarea drumurilor şi intrarea camioanelor cu lapte în ţară“, a afirmat Secară.

Fermierii au avut în ultimele săptămâni trei runde de negocieri cu marii procesatori, dar aceştia nu au fost de acord să majoreze preţul cu care cumpără laptele folosit ca materie primă. „Ne-a ajuns cuţitul la os. Costurile sunt ridicate, deoarece s-au scumpit combustibilul şi furajele, iar asupra fermelor s-au făcut presiuni pentru a respecta normele Uniunii Europene. Producătorii mici vând laptele la un preţ de batjocură. Sunt localităţi care vând la 5,5 sau 7 lei pe litru“, a menţionat Secară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU