15.6 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinţi: Mineri blocaţi în subteran la Zegujani

Mehedinţi: Mineri blocaţi în subteran la Zegujani

Şapte ortaci de la mina Zegujani-Mehedinţi au intrat de 40 de ore în grevă, rămânând blocaţi în subteran. Minerii sunt nemulţumiţi că nu le sunt recunoscute unele drepturi salariale. De asemenea, ei susţin că noul sindicat Solidaritatea '92 nu este recunoscut de conducerea întreprinderii miniere din Mehedinţi.
Directorul Exploatării Miniere din Mehedinţi, Mihai Popa, a spus că nu cunoaşte motivele pentru care cei şapte angajaţi refuză să iasă din subteran şi nici dacă aceştia protestează legal.
Liderul de sindicat Gheorghe Munteanu a spus că nu a primit din partea protestatarilor nici o listă de revendicări. ''Presupun că vor să împiedice transferul unor mineri, printre care se află şi ei, la cariera Huşnicioara. Au reînfiinţat sindicatul Solidaritatea '92 pentru a le proteja drepturile, dar fiindcă acesta nu este oficial declarat, s-au afiliat la vreo federaţie, încearcă să forţeze lucrurile'', a spus directorul Gheorghe Munteanu. El mai susţine că procesul de restructurare nu poate fi oprit de cei şapte angajaţi care, în perioada anului trecut, au stat cinci luni în concediu medical. "Protestul este declanşat de câţiva mineri care nu prea transpiră scoţând din adâncuri cărbune'', a spus Munteanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS