30.1 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO firmă spaniolă, care produce tablă pentru Ford, caută teren pentru o fabrică în Dolj

O firmă spaniolă, care produce tablă pentru Ford, caută teren pentru o fabrică în Dolj

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a declarat astăzi că o firmă spaniolă, care furnizează tablă companiei Ford, vrea să deschidă la Craiova o fabrică.

„Este o vizită de informare a Ambasadei Spaniei în Craiova, într-o zonă din ce în ce mai atractivă din punct de vedere al investiţiilor. Firma se numeşte Bamesa şi lucrează tablă pentru Ford, atât în Spania, cât şi în alte ţări. Şi-au deschis o astfel de fabrică şi la Topoloveni şi vor acelaşi lucru şi la Craiova. Au vizitat câteva locaţii în oraş şi la Filiaşi şi Segarcea. Ar vrea între patru şi şase hectare pentru fabrică“, a spus Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj.

Acesta a adăugat că mai multe firme spaniole ar fi interesate de 8.000 de hectare de teren pentru agricultură şi un parc industrial cu toate utilităţile. „Ar fi interesaţi de 8.000 de hectare exclusiv pentru agricultură şi un parc industrial cu toate utilităţile. Le-am spus despre parcul pe care îl avem noi acum şi despre terenurile cu care vrem să creăm unul nou“, a mai spus Prioteasa.

Prefectul de Dolj, Silviu Dumitru, a precizat, la rândul său, că în ultimul timp tot mai mulţi investitori sunt interesaţi de terenuri în zona Craiovei. „Au venit mai multe firme de consultanţă pe linia Ford ale unor investitori, care au prezentat oferte pentru agricultură şi industrie“, a spus Silviu Dumitru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII