23.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateItalian salvat de jandarmii montani

Italian salvat de jandarmii montani

Miercuri, 5 martie, în jurul orei 00.00, prin intermediul numărului unic de urgenţe 112, un cetăţean de origine italiană a solicitat ajutorul jandarmilor bihoreni, deoarece rămăsese blocat cu autoturismul în zăpadă, între localitatea Coada Lacului şi staţiunea Stâna de Vale.
Un echipaj de jandarmerie montană din cadrul Postului Stâna de Vale a pornit imediat în căutarea acestuia, dar a fost obligat să urmeze o rută ocolitoare, deoarece drumul de la Stâna de Vale spre Coada Lacului era închis din cauza zăpezii.
După aproximativ trei ore, jandarmii montani au ajuns la locul unde rămăsese înzăpezit italianul, în vârstă de 61 de ani, acesta aflându-se  în afara oricărui pericol.
Jandarmii l-au ajutat să îşi scoată autoturismul din nămeţi, să înlocuiască unul dintre cauciucuri şi l-au însoţit o parte din drum, asigurându-se că se poate deplasa în siguranţă.
Jandarmeria Montană avertizează turiştii să evite în această perioadă rutele montane care prezintă risc şi să nu se aventureze pe trasee fără să cunoască zona foarte bine şi fără să aibă echipament adecvat. De asemenea, şoferii  sunt sfătuiţi să aibă asupra lor lanţuri pentru roţile autoturismelor, o lopată şi  combustibil suficient în rezervor.
În cazul în care se află în situaţii de risc sau nu cunosc zona  în care se află, existând posibilitatea să se fi rătăcit, turiştii sunt sfătuiţi să apeleze numărul de telefon 956-al Jandarmeriei Române sau numărul unic de urgenţe 112 şi să solicite sprijinul jandarmilor montani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS