30.5 C
Craiova
joi, 13 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Adomniţei, luat peste picior de colegii liberali

Ministrul Adomniţei, luat peste picior de colegii liberali

Ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, a fost din nou, astăzi, ţinta criticilor vehemente ale colegilor liberali, premierul Tăriceanu reproşându-i iar că nu a fost în stare să obţină sprijin pentru pachetul de legi privind educaţia, în timp ce Puiu Haşotti i s-a adresat cu apelativul de "inginer".
Surse liberale au declarat azi pentru NewsIn că Biroul Politic Central al PNL a decis, de principiu, să semneze pactul pentru educaţie, patronat de Palatul Cotroceni, decizia fiind însă luată după ce ministrul Adomniţei a fost trimis la colţul clasei de colegii de partid, pe motiv de incompentenţă. Adomniţei a prezentat Biroului Politic Central un raport privind consultările de la Cotroceni, însă expunerea sa i-a nemulţumit pe liberali şi a stârnit reacţiile critice ale vicepreşedintelui Puiu Haşotti, cel care l-a însoţit pe ministru la discuţiile cu Băsescu.
Haşotti l-a ridiculizat pe ministrul educaţiei, iritat şi de faptul că acesta propunea formarea unei noi comisii care să detalieze principiile din pactul pentru educaţie, comisiei din care ar fi urmat să facă parte însuşi ministrul şi alţi doi liberali, apropiaţi ai săi. Haşotti i s-a adresat cu apelativul de "inginer", ironizându-l prin trimitere la studiile lui Adomniţei şi sugerând că habar nu are de problemele din educaţie.
Tăriceanu a fost şi el extrem de iritat din cauza insistenţei cu care ministrul a pretins că principiile din pactul pentru educaţie se regăsesc în pachetul său de legi şi că are sprijinul partidelor şi al organizaţiilor din domeniu, pachetul fiind supus deja dezbaterii publice. "Ce sprijin ai?", l-a luat peste picior şi Tăriceanu, enervat de atitudinea ministrului şi de incoerenţa acestuia.
Sursele liberale mai spun că, în condiţiile în care Ludovic Orban şi Crin Antonescu au lipsit de la şedinţă, niciun liberal nu i-a mai cerut socoteală premierului pentru că nu a consultat BPC în problema numirii lui Predoiu la Justiţie. De altfel, surse liberale declarau luni dimineaţă că Tăriceanu i-ar fi contactat pe nemulţumiţi încă de sâmbătă pentru a calma spiritele. În şedinţa de azi, Tăriceanu nu a dat niciun fel de explicaţii legate de modul în care a procedat, ci doar a făcut o prezentarea a noului ministru şi le-a transmis colegilor de partid că alegerea lui Predoiu este o decizie extrem de bună.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS