22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInspectorii de la Apele Române au amendat peste 30 de primării pentru că nu au curăţat albiilor râurilor de gunoaie

Inspectorii de la Apele Române au amendat peste 30 de primării pentru că nu au curăţat albiilor râurilor de gunoaie

Amenzi usturătoare au fost aplicate pentru autorităţile care nu au curăţat albiilor râurilor de gunoaie. Inspectorii Administraţiei Naţionale Apele Române au sancţionat aproape 30 de primării din ţară. Valoarea amenzilor depăşte 1 milion şi jumătate de lei.

Cele mai mari amenzi au fost aplicate chiar primărilor din jurul Capitalei. Edilii din Voluntari, Cernica, Afumaţi, Vidra şi Plumbuita nu s-au precupat să îndepărteze gunoaiele, aşa că fiecare a încasat amenzi de câte 80 000 de lei. Aceiaşi sumă trebuie să o achite şi autorităţile locale din comunele Rucăr şi Berevoieşti, din Argeş.

În judeţul Botoşani s-au dat două sancţiuni primăria din comuna Lunca trebuie să plătească 75 de mii de lei şi cea din Văculeşti 20.000 de mii. Nici primarii din judeţul Iaşi nu au fost iertaţi de inspectorii de la Apele Române. Bugetul a cinci comune este mai mic acum cu 35 de mii de lei. Pentru că nu a curăţat albiile râurilor, primăria din Feteşti, judeţul Ialomiţa a fost sancţionată cu 75 de mii de lei.

Numărul cel mai mare de amenzi s-a aplicat însă în judeţul Dolj. 11 edili nu şi-au îndeplinit obligaţiile, motiv pentru care acum trebuie să achite câte 15 000 de lei. Inspectorii de la Apele Române vor continua controalele până pe data de 7 martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS