25.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDocumentele pentru alocaţie se depun la şcoală

Documentele pentru alocaţie se depun la şcoală

Tinerii care împlinesc 18 ani în timpul liceului trebuie să depună la instituţia de învăţământ pe care o urmează documentaţia necesară primirii alocaţiei de stat până la terminarea cursurilor. Aceasta va fi trimisă, prin inspectoratele şcolare, către direcţiile de muncă, a declarat ieri Theodora Bertzi, secretar de stat în Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse.

Pentru a primi alocaţia de stat pentru copii şi după 18 ani, elevii trebuie să depună la şcoală o cerere în nume personal şi o copie a actului de identitate, iar unitatea de învăţământ va emite şi o adeverinţă prin care să certifice că solicitanţii sunt elevi ai şcolii respective. Potrivit reprezentantului ministerului, tinerii peste 18 ani care repetă anul şcolar vor primi alocaţie doar pe baza unui certificat medical, care să dovedească faptul că repetarea anului se face din cauze medicale.

Bertzi a adăugat că mai mult de 218.000 de tineri cu vârste peste 18 ani vor beneficia de alocaţie de stat după modificarea legislaţiei, iar plata se va face începând cu luna martie, când vor primi alocaţia pentru februarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS