10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateReprezentanţii cultelor din România susţin menţinerea religiei ca materie de bază în liceu

Reprezentanţii cultelor din România susţin menţinerea religiei ca materie de bază în liceu

Reprezentanţii tuturor cultelor recunoscute din România au declarat astăzi, după o consfătuire la care au luat parte, că susţin predarea religiei în şcoli şi au propus o strategie naţională de reorganizare a sistemului de învăţământ românesc.
La consfătuirea care a avut loc la Palatul Patriarhiei au participat atât lideri ai celor 19 culte religioase cunoscute, cât şi reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei.
"Conducătorii şi reprezentanţii cultelor recunoscute în România consideră că această propunere legislativă trebuie să respecte reperele spirituale şi morale majore ale societăţii, priorităţile pe termen lung şi valorile perene, cu valenţe educaţionale recunoscute,  ţinând seama de ceea ce este esenţial în tradiţia românească europeană şi în dimensiunea spirituală a educaţiei tinerilor din ţara noastră", se arată în comunicat.
"Orele de Religie sunt necesare formării tinerilor, oferindu-le, la o vârstă a căutărilor şi întrebărilor, valori permanente pentru formarea caracterului şi personalităţii lor. Disciplina Religie trebuie păstrată în planurile cadru ale învăţământului liceal, ca parte a trunchiului comun, aşa cum au solicitat foarte mulţi profesori, părinţi, elevi sau parteneri sociali, în cadrul campaniei organizate de Patriarhia Română, sub genericul: 'Nu vrem liceu fără Dumnezeu'", anunţă acelaşi comunicat
Secretarul Ministerului Educaţiei, Svetlana Preoteasa a spus la Realitatea TV, că orele de religie din liceu vor ţine cont de numărul de elevi de o anumită confesiune. "Spre exemplu, în Banat, unde sunt mai mulţi elevi greco-catolici, se vor face cursuri de religie greco-catolică", a mai adăugat Preoteasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS