13.1 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMeleşcanu se simte uşurat şi crede că Predoiu reprezintă o soluţie "inspirată"

Meleşcanu se simte uşurat şi crede că Predoiu reprezintă o soluţie „inspirată”

Vicepreşedintele PNL Teodor Meleşcanu se simte uşurat deoarece nu mai este nevoit să plece de la Apărare şi consideră că nominalizarea avocatului liberal Cătălin Predoiu reprezintă o soluţie inspirată pentru Ministerul Justiţiei.

"Mă simt uşurat pentru că eu am considerat că e bine să pot să mă dedic unei activităţi la ministerul apărării, în condiţiile în care se împlineşte un an de când mă ocup de acest portofoliu", a declarat în această seară ministrul apărării, Teodor Meleşcanu, citat de NewsIn. El a mai spus că nu se pune problema că nu şi-a dorit să ocupe portofoliul respectiv, dar a considerat că Ministerul Justiţiei este un post cu normă întreagă, care implică o mare responsabilitate, cu atât mai mult cu cât exista riscul activării clauzei de către oficialii europeni.

Ministrul apărării, care a deţinut şi interimatul la Ministerul Justiţiei, a spus că numirea lui Predoiu este o soluţie foarte inspirată şi a anticipat că preşedintele Băsescu nu are motive să mai refuze semnarea decretului în cazul acestuia. El a argumentat că tânărul avocat nu are "mapă profesională" sau "dosar de cadre" şi nu i se poate reproşa nimic. Meleşcanu a mai precizat că Predoiu este membru al PNL din 1991 şi a spus că nu are cunoştinţă de implicarea acestuia în dosarele lui Dinu Patriciu, însă a adăugat că, oricum, aceste aspecte sunt cu totul irelevante. "Avocaţii au obligaţia de a reprezenta pe cei care le solicită acest lucru. Nu putem judeca lucrurile din această perspectivă, ar trebui să împărţim ţara în oameni pe care îi reprezentăm şi oameni pe care nu-i reprezentăm", a comentat Meleşcanu. El a mai spus că este foarte bine că viitorul ministrul al justiţiei vine din zona celor care au apărat oameni şi nu din zona magistraţilor. 

Meleşcanu a mai precizat că premierul l-a consultat în cursul după-amiezii în legătură cu nominalizarea lui Predoiu, însă nu are cunoştinţă dacă Tăriceanu a avut discuţii şi cu alţi colegi de partid. Deşi există o decizie politică a Biroului Politic Central al PNL în ce priveşte nominalizarea sa la Justiţie, Meleşcanu a susţinut că nu era necesar un nou vot politic la nivelul conducerii PNL, întrucât numirea miniştrilor este atributul premierului.     

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS