5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFost jurnalist, posibil comisar pentru justiţie, în locul lui Frattini

Fost jurnalist, posibil comisar pentru justiţie, în locul lui Frattini

Franco Frattini, aparent dornic să se întoarcă pe scena politică italiană, ar putea fi înlocuit în funcţia de comisar european pentru justiţie de Roberto Formigoni, actualul guvernatorul al regiunii Lombardia, informează agenţia de presă APCOM.
"Un membru al Comisiei Europene nu poate avea un rol politic, deci nu poate fi ministru în Guvern, guvernator al unei regiuni sau deputat într-un Parlament regional", a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene Johannes Laitenberger, sugerând că Formigoni va trebui să renunţe la funcţia de preşedinte al Lombardiei pentru a putea deveni comisar european. Purtătorul de cuvânt a precizat, însă, că afirmaţiile sale au caracter general şi că nu se referă, în mod special, la cazul lui Formingoni.
Roberto Formingoni este un fost jurnalist şi om politic italian, membru al Forza Italia care a obţinut trei mandate ca preşedinte al regiunii Lombardia, ultimul dintre ele în aprilie 2005. La alegerile legislative din 2006, el a fost ales senator pe listele Forza Italia, dar s-a retras din Parlament după numai trei luni, preferând să rămână la conducerea Lombardiei.
Există două scenarii pentru preşedintele lombard, în cazul unei victorii a Poporului Libertăţii – noua formaţiune condusă de Silvio Berlusconi, care reuneşte partidele Forza Italia şi Alianţa Naţională a lui Gianfranco Fini – la alegerile legislative anticipate din 13-14 aprilie: conducerea Ministerului Învăţământului sau înlocuirea lui Frattini în Comisia Europeană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII