29.5 C
Craiova
joi, 13 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZepter îşi vinde fondul de pensii private

Zepter îşi vinde fondul de pensii private

Fondul de pensii private obligatorii (pilonul II) administrat de Zepter, care a atras mai puţin de 2.000 de participanţi în cele patru luni de campanie de aderare, ar putea fi vândut în următoarele două luni, un participant fiind evaluat la 150 de euro, au declarat pentru NewsIn surse din piaţă.
Fondul de pensii administrat de Zepter va fi vândut în următoarele două luni, iar negocierile ar putea avea loc în următoarea perioadă, au precizat sursele citate, care au adăugat că în prezent se aşteaptă reglementările privind fuziunile de la CSSPP.  
"Participanţii fondului vor fi asimilaţi altui fond. În ce priveşte preţul, acesta poate să ajungă la 150 de euro pe participant. Oricum se va închide cu pierdere pentru acţionari", a declarat, pentru NewsIn, sursa citată, care a menţionat că fondul a trebuit să investească capitalul minim cerut de lege, de 4 milioane euro.
Potrivit sursei, decizia de a vinde este una normală, în condiţiile în care fondul nu avea nicio şansă să acumuleze 50.000 de participanţi în următorii trei ani, aşa cum prevede legea, iar în urma "loteriei" de repartizare a nehotărâţilor urmează să primească doar 200 de participanţi.
După etapa de validare a aderenţilor, înainte de repartizarea aleatorie, Zepter Fond de Pensii avea 1.558 de participanţi şi o cotă de piaţă de 0,04%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS