24.5 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFord a primit de la autorităţile doljene acordul de mediu, de principiu, pentru Automobile Craiova

Ford a primit de la autorităţile doljene acordul de mediu, de principiu, pentru Automobile Craiova

Autorităţile judeţene şi locale s-au întâlnit astăzi, la Prefectura Dolj, cu reprezentanţii Automobile Craiova, pentru a discuta despre începerea investiţiei Ford la Craiova, punctul principal al discuţiilor fiind legat de autorizaţia de mediu.
Directorul general al Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului Craiova, Monica Mateescu, a declarat că există încă o serie de probleme legate de mediu la uzina craioveană, probleme ce vor fi preluate automat de Ford.
„Reprezentanţii Ford au dorit să se asigure de sprijinul nostru în ceea ce priveşte respectarea legislaţiei, având în vedere precedentul neplăcut pe care l-au avut. Au dorit să ştie ce trebuie să facă şi au înţeles că trebuie să vină cu un plan de dezvoltare, astfel încât să respecte acordul de mediu“, a spus Monica Mateescu.
Aceasta a adăugat că reprezentanţii Ford trebuie să vină cu planul concret de dezvoltare pentru a putea obţine autorizaţiile necesare, însă măsurile pe care trebuie să le ia erau deja cuprinse în programul de conformare la acordul de mediu al Daewoo.
Totodată, directorul general al Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului Craiova a mai spus că Ford are fabrici şi în alte ţări, acolo unde legislaţia de mediu este aceeaşi ca şi în România, astfel că nu vor exista probleme.
La rândul său, directorul general al Automobile Craiova, Ion Ion, a declarat că, aşa cum este prevăzut în contractul ce urmează să fie finalizat, acordul autorităţilor în desfăşurarea tuturor activităţilor conform reglementărilor legale din România, atât privitor la mediu, cât şi celelalte chestiuni, este obligatoriu pentru a începe lucrările.
„Azi am obţinut acordul de principiu, iar noi urmează să prezentăm documentele pentru fiecare investiţie în parte, pentru a putea obţine autorizaţiile de mediu, autorizaţiile de construcţie şi toate celelalte autorizaţii care sunt necesare în derularea investiţiei“, a declarat Ion Ion.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU