15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateComisia de privatizare a Automobile Craiova se întâlneşte cu oficialii companiei Ford

Comisia de privatizare a Automobile Craiova se întâlneşte cu oficialii companiei Ford

Comisia de privatizare a Automobile Craiova va avea, începând cu luni, 3 martie, întâlniri cu reprezentanţii Ford pentru a discuta paşii următori în vederea intrării în vigoare a contractului, se arată într-un comunicat al guvernului. În cursul zilei de luni, după întâlnire, cele două părţi vor emite un comunicat de presă.
Comunicatul emis de Ford Europa, după decizia Comisiei Europene, indică faptul că această companie are un interes puternic şi continuu pentru achiziţia Automobile Craiova.  Interesul Executivului de la Bucureşti este ca Ford să vina în România, să dezvolte un pilon important al industriei de automobile şi un proiect industrial de anvergură.
Guvernul a luat act de comunicatul Comisiei Europene referitor la tranzacţia de privatizare a Automobile Craiova. Autorităţile române au în vedere să întreprindă măsurile cuvenite după ce Comisia Europeană va informa oficial, potrivit reglementărilor în vigoare, asupra conţinutului deciziei.  
Comisia Europeană a decis ieri că Automobile Craiova trebuie să returneze statului 27 de milioane de euro, bani pe care i-ar fi primit ca ajutor ilegal de stat în cadrul privatizării cu americanii de la Ford. Comisia Europeană a ajuns la această decizie în urma unei investigaţii aprofundate privind privatizarea Automobile Craiova, anchetă deschisă în octombrie 2007, în baza normelor privind ajutoarele de stat prevăzute de Tratatul de aderare. Comisia subliniază că acţiunile statului român în procesul de privatizare a Automobile Craiova nu s-au putut încadra nici la ajutor pentru restructurare, nici la ajutor regional. În timp ce reprezentaţii Ford acceptă decizia şi spun că vor plăti preţul, oficialii români ironizează Comisia Europeană.
Premierul a declarat, ieri, că este surprins în mod negativ de decizia Comisiei Europene (CE), care spune că statul a acordat subvenţii ilegale de 27 milioane de euro pentru privatizarea Automobile Craiova. „Comisia apreciază că ar fi vorba de un ajutor de stat. În fapt, noi am avut o singură ofertă, cu un preţ. Era mai bine să vindem uzina pentru a produce hârtie igienică sau a construi un complex de magazine? Când toată Europa vorbeşte de locuri de muncă, se consideră că noi distorsionăm competiţia. Ce vrea comisia? Noi să producem nasturi, iar alţii, avioane şi automobile?“, a spus Tăriceanu. Prim-ministrul a precizat că Guvernul nu va contesta decizia Comisiei Europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS