22.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul a capitulat în faţa elevilor

Guvernul a capitulat în faţa elevilor

Preşedintele PNL, premierul Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat ieri că Biroul Politic Central al partidului a decis acordarea de alocaţii tuturor elevilor care, deşi au împlinit 18 ani, sunt în continuare liceeni.
„Am decis astăzi (ieri – n.r.) ca alocaţiile pentru copii să fie acordate tuturor elevilor până la încheierea cursurilor liceale, nu ca până acum, cu o limită de 18 ani, ţinând cont că unii împlinesc această vârstă în clasa a XI-a sau a XII-a“, a afirmat Tăriceanu, după şedinţa conducerii PNL. „Este un stimulent important mai ales în mediul rural“, a adăugat premierul.
Subiectul alocaţiilor pentru copii a prezentat interes şi pentru parlamentari. Deputatul UDMR Kerekes Karoly a anunţat depunerea unei propuneri legislative pentru acordarea unei alocaţii de şcolarizare tinerilor peste 18 ani care-şi continuă studiile liceale sau profesionale. În octombrie, guvernul, printr-o ordonanţă de urgenţă, a luat dreptul la alocaţie tinerilor care au împlinit 18 ani şi care continuă cursurile liceale sau profesionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII