25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVot pe 4 martie pentru privatizarea Automobile Craiova

Vot pe 4 martie pentru privatizarea Automobile Craiova

Camera Deputaţilor va vota pe 4 martie proiectul de lege privind privatizarea Automobile Craiova, după ce se va primi şi acordul final al Comisiei Europene, a anunţat azi preşedintele Camerei, liberalul Bogdan Olteanu.
Proiectul a fost dezbătut în şedinţa de plen de astăzi, adoptarea sa fiind susţinută de ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Mihai Voicu. El a vorbit despre cele 30.000 de locuri de muncă care vor fi create astfel şi despre valoarea investiţiei. Ministrul a mai precizat că în câteva zile va sosi şi acordul final al Comisiei Europene. Din acest motiv, Bogdan Olteanu a anunţat că proiectul va fi supus votului final pe 4 martie. Deputaţii nu au luat cuvântul pe tema acestei legi, cu excepţia deputatului PSD de Dolj Lia Olguţa Vasilescu care a subliniat că judeţul are nevoie de această investiţie.
Proiectul de lege a trecut de Senat, Camera Deputaţilor fiind for decizional. Actul normativ a fost adoptat şi de deputaţii din Comisia pentru politică economică, cu o singură abţinere.
Senatul a aprobat pe 13 februarie privatizarea Automobile Craiova. "Comisia Europeană ne-a comunicat că până pe 28 februarie vom avea o decizie. Suntem optimişti", a afirmat cu acea ocazie preşedintele comisiei de privatizare a Automobile Craiova, Sebastian Vlădescu .

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS