13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePD-L depune moţiunea de cenzură "Tăriceanu, dă banii înapoi!"

PD-L depune moţiunea de cenzură „Tăriceanu, dă banii înapoi!”

Liderul PDL Emil Boc a anunţat astăzi că formaţiunea sa va iniţia o moţiune de cenzură cu titlul "Tăriceanu, dă banii înapoi!", al cărei text va fi finalizat şi semnat de parlamentarii PDL, urmând a fi trimis şi celorlalte partide pentru semnare, în special PSD şi PRM.
"PDL propune iniţierea unei moţiuni de cenzură pentru că Guvernul nu a anulat taxa de primă înamtriculare şi nu a returnat banii", a anunţat Emil Boc, precizând că, potrivit Constituţiei, singura sancţiune politică pe catre o poate avea un Guvern pentru nerespectarea solicitărilor moţiunilor simple este moţiunea de cenzură. Boc a arătat că, „în acest moment, Guvernul Tăriceanu nu mai are legitimitate să rămână şi să conducă România atâta vreme cât, prin poziţia pe care o are, este contrar atât Parlamentului, cât şi justiţiei române”.
Potrivit Constituţiei, moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii. Moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.
Guvernul a anunţat însă tot azi că va decide restituirea integrală a sumelor percepute deja ca taxă auto doar în cazul unei decizii a Comisiei Europene şi, eventual, a Curţii Europene de Justiţie, luând în calcul că unele state UE, precum Ungaria, au fost obligate de instanţa europeană să ramburseze numai o parte din bani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS