14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLansat pentru un nou mandat

Lansat pentru un nou mandat

Edilul-şef al Băniei, Antonie Solomon, şi-a lansat ieri candidatura pentru un nou mandat în fruntea primăriei, în faţa craiovenilor care au umplut până la refuz Sala Sporturilor din municipiu.

Desfăşurată într-o sală arhiplină, decorată cu baloane şi trandafiri portocalii, „condimentată“ cu artificii şi confetti, lansarea oficială a candidaturii actualului primar pentru un nou mandat, de altfel şi prima, a avut toate ingredientele unei lansări în stil american. Edilul şi-a făcut apariţia în sală pe acordurile melodiei „M-a făcut mama oltean“, puţin după ora 11.00. Alături de Solomon au urcat pe scenă şefii PD-L de la centru, dar şi personalităţi precum Tudor Gheorghe, Eugen Simion şi Mircea Dinescu.

Primul la discurs a fost preşedintele PD-L, Emil Boc, care a ţinut să precizeze faptul că actualul edil-şef are toate şansele de a ieşi primar din primul tur, dat fiind faptul că peste 80% din craioveni îi acordă în prezent un vot de încredere. „Este un primar gospodar, ştie să atragă fonduri, e un om printre oameni“, a spus Boc, argumentând alegerea candidaturii edilului-şef pentru un nou mandat de Biroul Naţional Central al PD-L.

 

Berceanu a descoperit un „prieten de nădejde“ în Solomon

 

Spiciul preşedintelui PD-L a fost urmat de cel al prim-vicepreşedintelui Theodor Stolojan şi cel al primarului Capitalei, Adriean Videanu, care şi-au reafirmat susţinerea pentru Solomon. Cel mai „acid“ a fost şeful pe linie de partid al lui Solomon, senatorul Radu Berceanu, care a mărturisit că iniţial nu a privit cu ochi buni venirea în partid a primarului Craiovei. El a preferat să vorbească despre caracterul edilului-şef, spunând că, deşi „e un bărbat dificil“, a ajuns să-i fie „prieten de nădejde“. „Am avut inima strânsă când Solomon a decis că suntem echipa care îi trebuie şi cu noi poate continua lucrurile bune realizate la primărie. Asta pentru că e un bărbat foarte dificil, un om cu totul special. De acum aproape un an şi până în prezent am început să-l cunosc. E un om greu de apropiat, dar, dacă faci acest efort, e un prieten de nădejde“, a spus Berceanu.

 

Solomon: Vreau să rămân în istoria Craiovei prin fapte

 

La microfon a venit şi rândul actualului edil-şef, care a cerut mai întâi permisiunea familiei sale de a candida pentru un nou mandat. „Nimeni nu ştie ce se întâmplă în sufletul meu de şapte ani, de când sunt în administraţia locală. În triunghiul stelar al sufletului meu sunt mama, mama băiatului meu şi băiatul meu, rodul dragostei purtate singurei femei pe care am iubit-o. Fără voi nu am ce căuta în viaţa publică locală“, a spus Solomon.

Edilul a continuat afirmând că, deşi nu este un om perfect, are ambiţia de a rămâne în „istoria Craiovei prin fapte, nu prin vorbe“. „Nu sunt un om extraordinar, sunt un om normal. Oamenii perfecţi îi găseşti numai în romane şi în filmele americane, unde binele învinge întotdeauna răul. Am însă o ambiţie: să rămân în istoria Craiovei prin fapte, nu prin vorbe. Numai demagogii promit poduri acolo unde nu există ape. Azi, de Dragobete, îi promit soţiei mele că o s-o înşel. Cu cine? Cu Craiova, dragostea şi pacostea vieţii mele“, a spus Solomon.

 

Lansare cu directori din primărie şi regii

 

Printre craiovenii veniţi ieri să asiste la lansarea candidaturii primarului Solomon s-au aflat şi directori din Primăria Craiova şi din regiile aflate în subordinea consiliului local. Nicolae Pascu, directorul Direcţiei Economice din primărie, secretara Nicoleta Miulescu, Sever Bordu, director în cadrul Direcţiei de Investiţii, sunt doar câţiva dintre funcţionarii prezenţi ieri în Sala Sporturilor pentru a susţine candidatura şefului din primărie. O surpriză a fost însă prezenţa directorului adjunct al Regiei de Termoficare, Nicolae Degeratu, care a fost propulsat în funcţie de PSD.

 

Buzatu spune că nu a fost invitat

 

O absenţă notabilă la ceremonia de ieri a fost cea a deputatului pedelist Horaţiu Buzatu, care a declarat că nu a venit la lansare pentru că nu a fost invitat.

„Am aflat din ziar că va fi acţiune de lansare. L-am sunat pe Solomon şi i-am urat succes. N-am putut să vin, în primul rând, pentru că nimeni nu m-a anunţat şi, în al doilea rând, pentru că deja apucasem să îmi fac planuri şi nu le-am mai putut modifica. Aş fi vrut să fiu prezent măcar pentru a putea purta o discuţie cu domnul Stolojan cu privire la situaţia foştilor mei colegi din PLD“, a spus Buzatu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

52 COMENTARII