21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAltercaţie înaintea meciului Rapid Bucureşti "U" Cluj

Altercaţie înaintea meciului Rapid Bucureşti „U” Cluj

Pe Stadionul "Giuleşti" s-a desfăşurat meciul de fotbal dintre echipele FC RAPID Bucureşti şi "U" Cluj, din cadrul  Ligii I.
Cu aproximativ o oră înainte de începerea partidei, un grup format din 13 persoane, care pretindea că sunt susţinători şi purtau însemnele echipei clujene, au atacat pe Podul Grant 5 suporteri ai echipei Rapid Bucureşti. Menţionăm că cei 13 nu făceau parte din grupul galeriei clujene, lucru confirmat şi de ofiţerul de presă al clubului “U” Cluj, Ion Tudor Rusu, însoţitorul galeriei clujene şi ulterior în urma consultării bazei de date a Jandarmeriei Române, a rezultat că cei 13 au domiciuliul în judeţul Prahova, fiind sancţionaţi în trecut pentru participarea la scandal la meciuri desfăşurate în divizia B.
În această altercaţie, unul dintre agresori a folosit un lanţ din zale metalice, de aproximativ 1 metru lungime, rănind 2 suporteri ai echipei gazde şi provocând leziuni minore la nivel cranian unuia dintre suporterii rapidişti. Conflictul a fost aplanat de echipaje ale jandarmeriei care au identificat şi au reţinut pe cei implicaţi.
Acestora le-au fost întocmite actele începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi participarea la încăierare.
De asemenea înainte de începerea partidei asupra unui suporter rapidist, la efectuarea controlului corporal preventiv, a fost găsit un cuţit cu lama de aproximativ 10 cm. Persoana a fost identificată şi i s-au întocmit actele începerii urmăririi penale pentru “port fără drept de armă albă în locuri publice”, faptă prevăzută şi pedepsită de art.33, alin. 1 din Legea 4/2008.
Totodată au fost aplicate un număr de 5 sancţiuni contravenţionale după cum urmează: 1 avertisment scris, 2 sancţiuni contravenţionale în valoare de 500 lei + 6 luni interdicţie (art.20, lit.c/art. 22, lit.c din Legea 4/2008), 2 sancţiuni contravenţionale în valoare de 1000 lei pentru nerespectarea măsurilor de ordine privind accesul (art.2, pct.17/ art.3, lit. c din Legea 61/1991 republicată).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU