9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNICO şi VLAD MIRIŢĂ au câştigat finala selecţiei naţionale EUROVISION, pe fondul unui scandal de POSIBIL PLAGIAT

NICO şi VLAD MIRIŢĂ au câştigat finala selecţiei naţionale EUROVISION, pe fondul unui scandal de POSIBIL PLAGIAT

Nico şi Vlad Miriţă au câştigat, cu piesa "Pe o margine de lume", finala selecţiei naţionale Eurovision, show transmis în direct în această seară de TVR 1, urmând să reprezinte România în finala internaţională a concursului ce va avea loc la Belgrad pe 20 mai.

Nico şi Vlad Miriţă au fost preferaţii publicului, care le-a acordat cele mai multe voturi, 8.277, dar nu şi ai juriului finalei naţionale care i-au apreciat mai mult pe suedezii din trupa Biondo, clasaţi pe locul doi, la diferenţă de doar şapte puncte. Piesa câştigătoare, "Pe o margine de lume", a avut în total 271 de puncte, iar piesa "Shine" a suedezilor, 264 de puncte.

Alegerea acestei piese are loc pe fondul contestării ei de către numeroşi telespectatori chiar şi pe site-ul TVR. Nemulţumiţii susţin că piesa cântată de Nico şi Vlad Miriţă, ar fi, de fapt un plagiat ordinar după David Bustamante – La magia del corazón, melodie prezentată în finala de anul trecut a concursului Eurovision din Spania. Pentru cei interesaţi, videoclipul cântecului lui Bustamante se găseşte la adresa http://www.youtube.com/watch?v=D7gwYrJ8ip0

 

În finala de astăzi a fost aleasă piesa care va reprezenta România la semifinala internaţională de la Belgrad pe 20 mai. Reprezentanţii României se vor înfrunta cu muzicieni din alte 18 ţări, printre care Finlanda, Grecia, Irlanda, Israel, Polonia, Bosnia şi Herţegovina, Estonia, Olanda, Moldova, Azerbaijan sau Rusia. Pentru prima dată în istoria Eurovision, vor fi două semifinale internaţionale, iar în cea de-a doua, din 22 mai, vor concura alte 19 ţări, printre care Croaţia, Danemarca, Bulgaria, Portugalia, Ucraina, Elveţia, Macedonia, Islanda, Cipru, Letonia, Belarus sau Ungaria. Finala internaţională va avea loc tot la Belgrad, pe 24 mai.

Anul trecut, România a fost reprezentată în finala internaţională de trupa Todomondo, cu piesa "Liubi, Liubi, I Love You", şi s-a clasat pe locul 13.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII