16.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateStolojan afirmă că PD-L va susţine orice moţiune de cenzură, indiferent de iniţiator

Stolojan afirmă că PD-L va susţine orice moţiune de cenzură, indiferent de iniţiator

Prim-vicepreşedintele PD-L Theodor Stolojan a declarat astăzi, la Timişoara, că partidul său va susţine orice moţiune de cenzură împotriva Guvernului Tăriceanu, indiferent de care partid o va depune, transmite corespondentul NewsIn.

“Acest Guvern trebuie să plece cât mai repede. PD-L va susţine orice moţiune de cenzură depusă în Parlamentul României indiferent cine o depune. Din păcate însă, PSD-ului îi convine de minune această situaţie, întrucât ţine în şantaj PNL şi sorţii de izbândă ai unei moţiuni sunt foarte mici, de aceea PD-L se pregăteşte foarte serios pentru alegerile locale, parlamentare şi pentru a câştiga aceste alegeri”, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la PD-L, Theodor Stolojan.

Consiliul Naţional al PSD a dispus parlamentarilor săi să iniţieze o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Tăriceanu, pentru declanşarea alegerilor anticipate şi astfel ar urma ca alegerile locale să se facă în acelaşi timp cu cele parlamentare. Stolojan a declarat că este sceptic cu privire la votul dat chiar de parlamentarii social-democraţi pentru această moţiune.

“Chiar dacă o va depune, noi am mai avut o experienţă cu cei de la PSD, când au depus o moţiune şi ei nu au votat-o, dacă vă uitaţi mai atent la ce se întâmplă la nivelul PSD, procesul de reformă este blocat, chiar aş spune că e un revers. Cei care au avut şi au o imagine controversată în opinia publică doresc să revină în conducerea PSD. Chiar dacă vor depune o moţiune, ne e foarte greu de crezut că o vor şi vota, parlamentarii PSD”, a spus Stolojan. 

În opinia europarlamentarului, Guvernul României este unul incompetent, iar esenţial pentru România este, spune Stolojan, o reformă a politicii economice şi fiscale. 
 
“Dacă era un Guvern competent ar fi trebuit să deschidă o dezbatere publică în România cu patronatele, sindicatele, cu organizaţiile care reprezintă societatea civilă pentru a discuta în mod deschis această necesitate de reformă a politicii economice şi fiscale din România. De ce? Pentru că a deplasa povara impozitelor de pe capital şi forţa de muncă pe energie, nu e o treaba care poţi să o faci de pe o zi pe alta, pentru că agenţii şi cetăţenii pot avea costuri mai mari, pe energie, cu o relaxare pe impozitarea veniturilor. Pe de o parte, avem o impozitare foarte mare pe forţa de muncă, pe de altă parte, Guvernul a luat o măsură în neconformitate cu prevederile legislaţiei europene de taxa la primă înmatriculare care se termină aşa cum veţi putea constata că se termină cu renunţarea la ea şi restituitra banilor celor care au plătit-o”, a mai precizat Stolojan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS