13.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePistol şi cartuşe descoperite la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat

Pistol şi cartuşe descoperite la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat

Poliţiştii de frontieră doljeni au descoperit un pistol şi 50 de cartuşe prevăzute cu bilă de cauciuc, asupra unui cetăţean român.
Astfel, ieri în jurul orelor 10.00, s-a prezentat pentru a intra în România prin Punctul de trecere a frontierei Calafat, cetăţeanul român Constantin S., de 33 ani , domiciliat pe raza judeţului Gorj.
Acesta a declarat că doreşte să efectueze formalităţile necesare pentru introducerea în ţară a unui pistol cu gaze şi a unui număr de 50 de cartuşe, prevăzute în capăt cu bilă de cauciuc.
Cu ocazia studierii documentelor prezentate la controlul de frontieră, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că dovada notificării eliberată pe numele său de către IPJ Gorj este expirată, iar pentru muniţia respectivă nu poseda certificat de deţinător de armă neletală.
Cetăţeanul în cauză a declarat că nu cunoştea faptul că dovada este expirată şi are nevoie de certificat de deţinător de armă neletală pentru muniţie.
În urma celor constatate, poliţiştii de frontieră au procedat la ridicarea pistolului şi cartuşelor în vederea continuării cercetărilor, iar numitului Constantin S., i s-au întocmit acte premergătoare pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă calificată, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS