15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrevă de avertisment luni şi grevă generală pe 11 aprilie în administraţie

Grevă de avertisment luni şi grevă generală pe 11 aprilie în administraţie

Biroul Federal al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) a decis astăzi să declanşeze o grevă generală în 11 aprilie.
Preşedintele FNSA, Valer Suciu, a afirmat că s-a ajuns la această situaţie după ce Guvernul nu a luat în serios revendicările sidicatului. Solicitările sindicaliştilor din administraţie sunt promovarea legii salarizării funcţionarilor publici şi a personalului contractual, prin care să se asigure o creştere salarială de 30%; suspendarea aplicării incompatibilităţilor prevăzute de lege până când acestea vor fi compensate prin salarii; distribuirea biletelor de odihnă direct federaţiei; eliminarea imixtiunilor făcute de către reprezentanţii Guvernului României în administraţia publică locală; asigurarea unui spaţiu pentru amenajarea biroului federaţiei, la Bucureşti.
Suciu a mai spus că până în 15 martie se vor strânge semnăturile necesare pentru declanşarea grevei generale, iar până atunci Federaţia va menţine calendarul stabilit la ultimul Birou Executiv al FNSA. Este vorba de organizare unei greve japoneze luni, 25 februarie, şi a unei greve de avertisment de două ore, între orele 8-10, joi, 28 februarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS