11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDespăgubiri de 10.000 de euro pentru Miron Cozma

Despăgubiri de 10.000 de euro pentru Miron Cozma

Curtea de Apel Bucureşti a respins astăzi contestaţia lui Miron Cozma faţă de acordarea sumei de doar 10.000 de euro, drept despăgubiri pentru perioada cât a stat în închisoare după anularea decretului de graţiere de Ion Iliescu în decembrie 2004.
Fostul lider al minerilor a cerut despăgubiri de 4.000.000 de euro pentru că ar fi stat ilegal în detenţie 178 de zile. Ministerul de Finanţe a fost de acord ca instanţa să-i dea lui Miron Cozma despăgubiri, însă în niciun caz o asemenea sumă, considerată mult prea mare.
Procurorul a spus la rândul său că este de acord ca instanţa să-i dea despăgubiri lui Miron Cozma, dar că nu poate indica o sumă exactă. Mai mult, procurorul a ţinut să precizeze că Miron Cozma nu a reuşit să depună la dosar probe pentru dovedirea prejudiciului cerut.
La jumătatea lunii aprilie a anului trecut, Tribunalul Bucureşti i-a dat câştig de cauză, dispunând despăgubirea acestuia cu 10.000 de euro. Cozma a contestat decizia la Curtea de Apel Bucureşti, care s-a pronunţat vineri, respingând apelul acestuia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS