19.4 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAeroporturile Otopeni şi Băneasa rămân deschise

Aeroporturile Otopeni şi Băneasa rămân deschise

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe (MAE) Victor Micula a anunţat astăzi că aeroporturile din Bucureşti vor rămâne deschise în perioada summit-ului NATO, iar organizatorii evenimentului nu au luat de fapt niciodată în calcul un scenariu care să prevadă închiderea acestora.
Organizatorii summit-ului NATO, împreună cu o echipă a Ministerului Transporturilor şi cu responsabilii pe probleme de securitate s-au reunit vineri dimineaţă într-o şedinţă, ocazie cu care Ministerul Transporturilor a fost informat că din punctul de vedere al organizatorilor summit-ului, nu există niciun scenariu care să presupună închiderea aeroproturilor şi niciodată o astfel de idee nu a fost luată în calcul.
Din punctul de vedere al organizatorilor summit-ului, obiectivul este menţinerea deschisă a aeroporturilor din Bucureşti. Ideea este ca zborurile să fie concentrate pe Aeroportul "Henri Coandă" Otopeni, iar aeronavele oficiale să fie garate pe "Aurel Vlaicu" Băneasa. Practic, aeronavele oficiale, dar şi celelalte zboruri de linie vor ateriza pe aeroportul Otopeni, iar aeronavele oficiale vor fi garate pe Băneasa, a spus Micula, menţionând: "Am convenit că din punctul nostru de vedere (al organizatorilor summit-ului NATO – n.r.), subiectul închiderii aeroporturilor îl terminăm aici", a spus Micula.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS