24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVoislav Koştuniţa le-a promis protestatarilor că Serbia nu va recunoaşte niciodată Kosovo

Voislav Koştuniţa le-a promis protestatarilor că Serbia nu va recunoaşte niciodată Kosovo

Premierul sârb Voislav Koştuniţa, cu orientare naţionalistă, a primis astăzi că Serbia nu va recunoaşte niciodată independenţa Kosovo, în cadrul unui discurs cu încărcătură emoţională susţinut în faţa a circa 150.000 de manifestanţi.

"Kosovo este prenumele Serbiei, Kosovo aparţine Serbiei, poporului sârb. A fost aşa dintotdeauna şi acest lucra va rămâne aşa mereu", a declarat Koştuniţa.

"Nu există forţă, ameninţare, pedeapsă suficient de puternice pentru a face un sârb să spună altceva decât: Kosovo este Serbia", a menţionat Koştuniţa.

"Statul sârb a anulat şi va anula orice act ilegal, marionetă, al acestui stat fals creat prin forţă pe teritoriul Serbiei", a continuat premierul referindu-se la deciziile Guvernului şi Parlamentului sârb de a anula proclamarea unilaterală a independenţei adoptată duminică de Parlamentul din Kosovo.

"Atât timp cât Serbia va exista în calitate de stat, nu vom recunoaşte acest stat creat prin încălcarea principiilor pe care se sprijină lumea civilizată", a declarat Koştuniţa.

"Dacă noi, sârbii, ne vom abandona rădăcinile, Kosovo şi istoria noastră, atunci cine suntem noi, sârbii?", a mai spus Koştuniţa.

"I se cere unui alt popor din lume să renunţe la tot ceea ce reprezintă identitatea sa? Ni s-a promis că lucrurile se vor ameliora dacă vom deveni un popor fără memorie, fără rădăcini", a declarat Koştuniţa, adăugând: "vor să ne oblige să renunţăm la fraţii noştri din Kosovo", a continuat el.

"Cu noi, sârbii, totul este posibil cu prietenie, nimic cu forţă. Dacă vom accepta forţa şi teama, toate victimele căzute pentru fondarea Serbiei vor fi în zadar", a subliniat Koştuniţa, înainte de a conchide "Kosovo este Serbia".

Numeroase personalităţi, între care fosta vedetă de baschet Dejan Bodiroga, celebrul regizor Emir Kusturiţa şi tenismanul Novak Djokovici şi-au adus sprijinul la această manifestaţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU