32.8 C
Craiova
duminică, 9 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUDMR - o nouă gafă nesancţionată de partenerii din guvern

UDMR – o nouă gafă nesancţionată de partenerii din guvern

Preşedintele UDMR Marko Bela s-a situat din nou pe o poziţie opusă celei oficiale, spunându-le ambasadorilor Uniunii Europene la Bucureşti că, în opinia partidului său, România ar trebui să recunoască cât mai repede independenţa Kosovo.
În cadrul întâlnirii avute marţi, Marko Bela i-a informat pe ambasadorii Uniunii Europene la Bucureşti despre poziţia UDMR privind declararea independenţei Kosovo. "Marko Bela a arătat că poziţia fermă a Uniunii Democrate Maghiare este că România ar trebui  să recunoască cât mai repede independenţa Kosovo", se arată într-un comunicat al UDMR.
În plus, liderul Uniunii a subliniat că UDMR "a dorit de la început şi doreşte şi în viitor să lupte pentru drepturile comunităţii maghiare din România exclusiv cu mijloace politice, parlamentare, respingând mijloacele violente". Marko a abordat şi subiectul introducerii sistemului de vot uninominal, prin care "se periclitează" reprezentarea parlamentară a maghiarimii din România, astfel că "în locul unui grup puternic, numai câţiva purtători de cuvânt vor putea accede în Parlamentul României".
La convorbirile cu ambasadorii Uniunii Europene au mai participat, din partea UDMR, vicepreşedintele executiv, ministrul László Borbély, secretarii de stat Anna Horváth şi Attila Markó, consilierul de stat, Attila Szász, precum şi expertul UDMR pentru integrare şi dezvoltare regională, István Csutak.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU