10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateLansarea competiţiei Euroscola în România

Lansarea competiţiei Euroscola în România

Parlamentul European anunţă lansarea primei competiţii naţionale Euroscola destinate liceelor din întreaga ţară. Până la data de 7 martie, liceele interesate să participe la concurs trebuie să trimită la: [email protected] sau fax: 021.315.79.29, informaţiile lor de contact: numele liceului, persoana de contact pentru Euroscola, adresă, telefon, fax şi adresă de e-mail, dacă este posibil.
Acest concurs este destinat copiilor cu vârste între 16 şi 18 ani. Fiecare liceu participant poate fi reprezentat de un număr maxim de 25 de copii şi 3 profesori. Grupurile de copii pot fi formate dintr-o clasă sau din copii din diferite clase din acelaşi liceu. Câştigătorii vor fi anunţaţi pe data de 9 mai, fiind ulterior invitaţi să participe la Zilele Euroscola de la Strasbourg în perioada mai 2008 – mai 2009.
Mai multe informaţii despre desfăşurarea concursului şi despre competiţia Euroscola puteţi găsi pe pagina de internet a Biroului de Informare: www.europarl.europa.eu/bucuresti.
Parlamentul European a creat programul Euroscola pentru a-i informa pe tineri despre procesul de integrare europeană şi pentru a promova participarea lor la construcţia Uniunii Europene. Scopul programului este să îi aducă împreună pe copiii de liceu din cele 27 de state membre, oferindu-le ocazia de a afla cum funcţionează Parlamentul European, dar şi de a se cunoaşte între ei, de a învăţa despre modul de viaţă, despre viziunile şi aşteptările tinerilor din alte state membre ale UE.
Zilele Euroscola sunt organizate la Strasbourg de mai multe ori pe an. La fiecare eveniment, se adună sute de copii din toată Uniunea Europeană pentru a împărtăşi experienţe, gânduri, opinii despre Europa şi pentru a concura pe mai multe teme privind construcţia şi viitorul Europei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS