17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAscunşi în dulapurile de la vagonul restaurant

Ascunşi în dulapurile de la vagonul restaurant


Poliţiştii de forntieră arădeni au depistat 8 cetăţeni moldoveni care intenţionau să iasă ilegal din România, ascunşi în dulapurile pentru alimente din vagonul restaurant al unui tren internaţional.
Ieri după amiază, în jurul orei 16.40, la P.T.F. Curtici, judeţul Arad, cu ocazia efectuării unui control, pe sensul de ieşire din ţară, asupra trenului rapid „Panonia”, care avea ca destinaţie finală Praga, poliţiştii de frontieră au depistat 6 persoane, ascunse în locaşurile pentru depozitarea alimentelor din vagonul restaurant.
După verificări s-a constatat, totodată, că unele spaţii de depozitare erau încuiate cu lacăte, motiv pentru care s-a decis scoaterea vagonului din garnitură, pentru efectuarea unui control amănunţit. Astfel, în două dulapuri, au mai fost găsite alte două persoane.
Din primele cercetări, a reieşit faptul că cele opt persoane sunt cetăţeni R. Moldova, 6 femei şi 2 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 21 şi 55 ani, care au intrat legal în ţară în cursul lunii februarie, prin PTF Sculeni.
În urma controlului amănunţit al persoanelor, asupra femeilor s-au găsit cărţi de identitate româneşti false, documente în baza cărora intenţionau să se stabilească în Italia.
Poliţiştii de frontieră le-au întocmit cetăţenilor moldoveni acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la trecerea ilegală a frontierei.
Totodată, cercetările sunt continuate în vederea depistării persoanelor implicate în organizarea şi călăuzirea grupului, precum şi pentru a stabili întreaga activitate infracţională a acestora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS