18.3 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMiting de solidaritate cu Kosovo organizat în Sf. Gheorghe

Miting de solidaritate cu Kosovo organizat în Sf. Gheorghe

În jur de 200 de persoane s-au adunat în această după-amiază la mitingul organizat de Consiliul Naţional Secuiesc (CNS) în Parcul din centrul municipiului Sfântu-Gheorghe, cu scopul de a-i felicita pe albanezii din Kosovo care şi-au câştigat independenţa, informează NewsIn.
„Vrem să felicităm independenţa Kosovo, care este un lucru deosebit şi are mesajul şi către noi, către Secuime, dar şi către puterea de stat din România. Mesajul nostru este că dacă suntem uniţi şi vrem ceva, obţinem. Normal că noi nu vrem să obţinem independenţă, nu vrem să modificăm graniţele, hotarele, noi nu vrem un stat independent, doar autonomie teriorială, care ni s-a promis cândva pentru comunitatea maghiară. Pentru putere, mesajul este că trebuie să înţeleagă că sufletul comunităţii maghiare atunci o să fie liniştit dacă doleanţele îi vor fi respectate, ceea ce nu este o catastrofă, din autonomie teritorială beneficiază şi comunitatea română şi o să primească toate drepturile care i se cuvin”, a declarat liderul Uniunii Civice Maghiare (UCM) din zona Sfântu-Gheorghe, Gazda Zoltan.
Acesta spune că dacă este autonomie teritorială atunci automat economia se dezvoltă şi vor beneficia şi românii parte de îmbunătăţirea traiului.
„Lupta noastră este întemeiată pe bază legală, fiindcă respectăm legile ţării”, a mai spus Gazda. Participanţii la miting au aprins lumânări în parc şi au adus flori la Statuia Libertăţii lângă care s-a desfăşurat evenimentul, unii s-au învelit în steaguri secuieşti, iar alţii le-au arborat, pentru a-i felicita pe albanezi. Liderii maghiari au făcut apel ca cei care nu pot participa la miting să aprindă diseară lumânări în geam.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII