14.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Profesor cercetat pentru că tras cu un pistol cu bile într-un elev

Craiova: Profesor cercetat pentru că tras cu un pistol cu bile într-un elev

Jane Ilie, de 58 de ani, din Craiova, profesor la Liceul CFR din localitate, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală, după ce în urmă cu o lună a tras într-un elev. Cornel Ionuţ S., de 15 ani, din comuna doljeană Desa, s-a prezentat pe 16 februarie la Spitalul Calafat, pentru că îl durea foarte tare mâna în care fusese împuşcat. În urma investigaţiilor medicale s-a stabilit că prezintă diagnosticul „traumatism vechi 30 zile,  afirmativ prin împuşcare,  mâna stângă faţă posterioară-corp străin bază deget patru – mâna stângă, cicatrice post traumatică – mâna stângă".
Poliţiştii au demarat cercetările şi au stabilit că pe 16 ianuarie, în timpul desfăşurării orelor de curs, elevul a fost rănit prin împuşcare de către profesorul-diriginte Jane Ilie. Acesta figurează în evidenţe ca deţinător legal al unui pistol de autoapărare cu bilă de cauciuc, marca "ROHM", calibru 10X22T, armă ce a fost  ridicată în vederea  expertizării balistice.
Profesorul este cercetat în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală, iar verificările  sunt extinse şi cu privire la modul de deţinere şi  folosire a armei şi muniţiei.
În urma concluziilor medico-legale s-a stabilit că elevul necesită pentru vindecare de 8-9 zile de îngrijiri medicale, iar corpul străin  extras  în  urma intervenţiei chirurgicale  reprezintă un fragment din material plastic provenind de la cartuşul folosit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII